Zondag 1 mei 2022, 7 uur, de eerste oldtimer komt het gemeenteplein opgereden. De start van de 12 de Elite Reklaam Oldtimerrally te Schilde.  Mondjesmaat komen alle wagens en moto’s aan. Vroege toeschouwers komen al snel een kijkje nemen naar de oldtimers die op en rond het gemeentehuis van Schilde staan geëtaleerd. Na het inchecken geniet elke deelnemer van een uitgebreid  ontbijt.  En dan vanaf 9u30 trekt de rally zich op gang, één voor één verlaten de meer dan 200 wagens en moto’s het gemeenteplein onder grote belangstelling van bezoekers en omwonenden.

De  ochtendrit van een kleine honderd kilometer door de Antwerpse Kempen en een paar bezoekjes bij onze noorderburen staat in het teken van “pijltjes, bolletjes, lussen, tulpen en letters”, ten minste voor zij die het roadbook zorgvuldig volgen en meedoen aan de wedstrijd.
De anderen genieten van de mooie weggetjes, verborgen plekjes en het groen in onze streken.

Kort na de middag is het eerste deel van de rally afgelopen en arriveren de deelnemers aan het prachtige domein van De Kolonie te Merksplas. Een uitgebreid BBQ buffet wacht hen op. Hier kunnen ze even verpozen en genieten van de rust en het groen in de voormalige landloperskolonie, binnenkort misschien wel een UNESCO Werelderfgoed.

14u30 de eerste wagens verlaten het domein om het laatste deel van de rally verder te zetten. Na een korte maar mooie rit én bij het naderen van het centrum van Schilde, horen ze in de verte al de muziek van het slotevenement dat intussen op volle toeren draait en hun aankomst afwacht. Een massa volk staat hen op te wachten…..

15u, daar komen de eerste wagens al binnen. Zij worden begroet door de vele bezoekers die reeds stonden te genieten van de live muziek gebracht door Eric, Nicole en de Ricoh Zoroh Band.  De bar, foodtruck en animatie voor de  kinderen met de kindergrime en springkasteel, zorgden voor ambiance en plezier voor iedere bezoeker.  Nadat onze rally rijders hun oldtimers hadden geparkeerd rond het gemeentehuis vervoegden zij het evenement om te wachten op  de uitslag van de rally en…. de internationale muzikale act.

Gregg Bannis, 20 jaar front man van Hot Chocolate, bracht een compilatie van hun wereldhits zoals o.a. You sexy thing, I started with this, Emma, Girl crazy, Every1’s a Winner, So you win again, It started with a kiss, … de massa wordt hiermee op sleeptouw genomen en geniet met volle teugen.

Alle opbrengsten van deze avond gaan naar goede doelen, zoals Bring a smile en lokale  ondersteuning van vluchtelingen uit Oekraïne in Schilde met oa. aankoop van kinderboeken voor het leren van de Nederlandse taal.

Hieronder kan u de fotoreportages terugvinden met foto’s gemaakt door de fotoclub Nenufar en Scilla.

Alvast bedankt voor uw deelname en tot volgend jaar.